Geef je expertise meerwaarde, kies voor een loopbaan bij een woningcorporatie

De corporatiesector neemt binnen het bedrijfsleven een bijzondere plek in. Woningcorporaties hebben naast een commerciële vooral ook een maatschappelijke taak, de door hun aangeboden woondiensten zijn specifiek gericht op een goede volkshuisvesting. Ze houden zich niet alleen bezig met verhuur en verkoop van woningen, maar ook met sociaal beheer en het verhogen van de leefbaarheid in wijken en buurten waar mensen om verschillende redenen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Mensen die kiezen voor een loopbaan bij een woningcorporatie doen dit dan ook vaak uit overtuiging; zij willen graag hun steentje bijdragen aan het leefbaar maken en houden van sociale wijken of buurten en bewoners op weg helpen naar een betere toekomst. Wat het werken bij woningcorporaties verder bijzonder maakt is het Resultaatgericht Samenwerken, kortweg RGS. Samenwerking vindt plaats binnen de organisatie zelf, bijvoorbeeld tussen woningbeheer en wijkbeheer. Corporaties werken onderling met elkaar samen, maar ook met diverse externe partijen, zoals bouwbedrijven, gemeenten, politie en sociale instanties als UWV of zorginstellingen. Iedereen werkt vanuit zijn eigen expertise samen om dat ene doel te kunnen bereiken, een betaalbare en duurzame volkshuisvesting. Lijkt het je wat om op deze manier je vakkennis meerwaarde en je carrière een boost te geven, kijk dan eens op Vastwerkportaal, een vacature platform gericht op de corporatiebranche, waarbij veel woningcorporaties zijn aangesloten om zowel vaste als tijdelijke vacatures te plaatsen. Zit wat jij zoekt er niet direct bij, schrijf je dan in als werkzoekende, je krijgt dan automatisch een notificatie via de mail zodra er een vacature geplaatst wordt die in jouw categorie valt.

Bel: 010 7171768 Contactformulier

Werken bij woningcorporaties is afwisselend en uitdagend, dat geeft voldoening en houdt je scherp

In 2019 is een marktonderzoek uitgevoerd waaruit is gebleken dat een grote meerderheid van medewerkers in de corporatiesector zeer tevreden is met het werk en optimistisch over hun toekomstperspectieven voor loopbaanontwikkeling. Veel woningcorporaties geven door middel van een individueel loopbaanbudget iedere medewerker de ruimte en mogelijkheid mee te groeien met de snelle veranderingen in de maatschappij. Door de grote vraag naar betaalbare huurwoningen, de eisen voor duurzaam en energieneutraal bouwen wordt goed woningbeheer van de verhuurde woningen steeds belangrijker en worden ook de afwegingen om al dan niet over te gaan tot verkoop van woningen voortdurend bijgesteld. Veranderingen in de samenstelling van het huurdersbestand vragen om aanpassingen in het sociaal beheer; door de vergrijzing wordt de zorgvraag hoger en de toenemende etnische diversiteit kan tot spanningen leiden die de leefbaarheid binnen een buurt of wijk in gevaar kunnen brengen. Met innovatieve ideeën voor een goed wijkbeheer waarbij de bewoners betrokken worden kun je dit als wijkbeheerder in goede banen leiden. Voor deze en andere uitdagingen binnen de sector woondiensten worden creatieve mensen met hart voor de samenleving gezocht, mensen zoals jij. Vastwerkportaal geeft woningcorporaties een platform waarop ze hun vacatures direct onder de aandacht kunnen brengen bij een groot aantal kandidaten, met als extra service dat de bij Vastwerk geregistreerde werkzoekenden automatisch een melding krijgen als er een vacature op hun vakgebied beschikbaar is. Beide partijen, jij als kandidaat en de zoekende corporaties, krijgen hiermee een grotere kans snel een juiste match te kunnen maken.

Door het hele land werken woningcorporaties aan betaalbaar en prettig wonen

Ambieer je een loopbaan bij een woningcorporatie, dan kun je overal in Nederland terecht voor diverse corporatiebanen. Werk je het liefst in een grote stad als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag of ligt je hart meer in het hoge noorden, in Groningen, Friesland of Drenthe, of juist in een van de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg? Overal zijn woningcorporaties actief op zoek naar vakmensen met een maatschappelijke passie voor de vele verschillende functies die onder woondiensten vallen, van verkoop of verhuur van woningen tot woning-, wijk- en sociaal beheer om de leefbaarheid voor de huurders te verhogen. Wat jouw vakgebied ook is en waar in Nederland je woont, in de Randstadprovincies Noord-Holland of Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht of meer naar het oosten in Gelderland of Overijssel, er is altijd wel een vacature bij jou in de buurt. Je vindt hem op Vastwerkportaal.

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.